1. PRAVILA KORIŠTENJA BRANDA FlipFlap

Web strainicu www.flipflap.hr, pokrenuo je i uređuje FlipFlap d.o.o.

Izgled i sadržaj web stranice te Uvjete korištenja možemo bilo kada i bez obrazloženja izmijeniti, stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatra se da vaše naknadno korištenje web stranice predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena ovih uvjeta.

Pregledavanje sadržaja na ovoj adresi moguće je samo u osobne svrhe. Zabranjeno je javno prikazivanje, download, umnožavanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija te svakoj drugoj vrsti uporabe cijelog sadržaja ovih stranica ili jednog njegovog dijela te odabir i usklađivanje njihova sadržaja, bez izričitog pismenog dopuštenja FlipFlapa. Ako je takvo dopuštenje izdano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak.

2. UVJETI PRODAJE na stranicama www.flipflap.hr

Prvim i svakim narednim korištenjem web stranice smatra se da ste se u cijelosti upoznali s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web stranici i ne koristite njezine sadržaje. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za Uvjete korištenja, molimo da se obratite na adresu info@flipflap.hr

3. INTERNET TRGOVINA www.flipflap.hr

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske. (NA STRANICAMA www.flipflap.info će se moći narućivati proizvodi van granica Republike Hrvatske)

Ova pravila korištenja definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranicama www.flipflap.hr. Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih u web shop-u je FlipFlap d.o.o., Matije Gupca 98, Daruvar, OIB 53498498574 a Kupac robe je posjetitelj internet stranica, punoljetna i poslovno sposobna osoba, koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje preko ponude ili pouzećem, koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac za narudžbu i pošalje ga FlipFlapu. Osim elektronskim putem, prodaja proizvoda iz web shopa može se obaviti putem e-maila; webshop@flipflap.hr

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje.

Narudžbom proizvoda, kupac prihvaća uvjete poslovanja navedene na ovim stranicama.

Molimo Vas da svoje eventualno neslaganje s uvjetima, bilo u cijelosti ili djelomice, u pisanom obliku dostavite prije svoje prve narudžbe na e-mail: info@flipflap.hr ili na adresu prodavatelja FlipFlap d.o.o., Matije Gupca 98, Daruvar, OIB 53498498574

Kupac ima pravo na raskid ugovora sukladno članku 44 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.

FlipFlap d.o.o. može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe FlipFlap Internet stranice ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netočni.

4. PONUDA www.flipflap.hr

Na našoj web stranici nalazi se ponuda;

 • Sklopivih kreveta (drugi nazivi; kreveti na sklapanje, “Murphy’s bed”, i sl.)

Ponuda se stalno nadopunjuje. Odabirom i plaćanjem željenog artikla na adresu koju navedete, stići će odabrani proizvod koji može u detaljima biti različit od slike.  Svi proizvodi zaštićeni su zaštitnim pakiranjem. Na proizvodima unutar paketa nalazi se deklaracija proizvoda sa svim potrebnim podacima te uputama za sastavljanje/montažu. Uz svaki artikl u našoj ponudi jasno je naveden puni naziv proizvoda, tehničke karakteristike proizvoda Ukupna cijena artikla je izražena sa PDV-om.

Na kraju kupnje proizvoda imate mogućnost kupovine usluge “Dostave” i “Montaže”. To znači da ukoliko niste dodatno naručili i platili jednu od te dvije opcije (“Dostava” i “Montaža”) istu ne dobivate sa kupljenim proizvodom)

Ukoliko se dogodi da pojedini proizvodi nisu dostupni u potpunosti ili u željenoj količini/boji, naša služba prodaje će vas kontaktirati i ponuditi zamjenski proizvod, promjenu roka isporuke, eventualno obeštećenje ili mogućnost otkazivanja narudžbe.

FOTOGRAFIJE PROIZVODA

Fotografije, materijali proizvoda i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača / dobavljača i ne moraju nužno biti identični. Djelatnici FlipFlapa nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

5. NARUDŽBA

Naručivanje proizvoda može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Roba se naručuje temeljem elektronskog obrasca, putem ponude ili putem e-maila.

Robu birate iz FlipFlap web shopa koji je složen po vrstama sklopivih kreveta.

Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati dodatne karakteristike te ga bolje pogledati, a želite li kupiti, odaberete proizvod, boju te kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici ćete imati mogućnost odustanka od kupnje. U svakom trenutku vaša je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati izlog. Po završetku razgledavanja, vratite se na košaricu i odaberite Podaci za narudžbu, način plaćanja i Naruči. Kupac ispunjava obrazac s osnovnim podacima za način plaćanja, i/ili dostavu i/ili montažu odabranih proizvoda. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže na vašu e-mail adresu.

Obavijest o dostavi, ukoliko ste naručili našu dostavu stiže na Vaš mail.

Obavijest o preuzimanju robe, ukoliko imate dostavu o svom aranžmanu, stiže na Vaš mail.

Obavijest o montaži, ukoliko ste naručili našu montažu stiže na Vaš mail.

6. PLAĆANJE

Plaćanje proizvoda i usluga iz web shopa je moguća preko ponude.

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske.

Sve su cijene izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti-hrvatska kuna (kn) sa uključenim PDV-om.

Nakon što odaberete proizvode u Vašu košaricu, nudimo Vam sljedeće mogućnosti plaćanja koje se obavljaju u kunama

 • općom uplatnicom
 • virmanom
 • putem internet bankarstva doznakom na račun prodavatelja

Plaćanje po ponudi (općom uplatnicom, virmanom ili internet bankarstvom) može se izvršiti Vašom uplatom na naš žiro račun IBAN HR64 2340 0091 1105 8496 0 kod Privredne banke Zagreb.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

7. DOSTAVA

Dostavu svih paketa obavljamo brzo i sigurno. Osim vlastite dostave možemo koristiti uslugu dostavu pošiljke koristeći uslugu  treće strane.

Cijena dostave NIJE uračunata je u cijenu proizvoda. Proizvode, ukoliko niste odabrali opciju naše dostave, preuzimate na adresi mjesta proizvodnje koju Vam tvrtka FlipFlap d.o.o. šalje mailom kao potvrdu narudžbe. Dostava naručenih proizvoda za Hrvatsku obavlja se po uvjetima opisanim uz svaki proizvod.

Ukoliko dođe do problema u dostavi i paket se vrati na adresu pošiljatelja, FlipFlap se obvezuje na povrat uplačenog iznosa, uz umanjenje za troškove dostave.

Pod problemom u dostavi smatra se sljedeće:

 • adresa je nepostojeća,
 • adresa je postojeća, ali ne i primatelj,
 • primatelj je nedostupan te se paket ne može isporučiti,
 • ukoliko primatelj ne želi preuzeti paket.

8. ISPRAVNOST PROIZVODA

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja te ih odmah reklamirati osobi koja je dostavila robu te eventualno odbiti preuzeti naručenu robu ukoliko su na njoj vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je dužan usporediti sadržaj pošiljke (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda) s računom, te ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mjesta obavijestiti dostavljača.

Primatelj i dostavljač na licu mjesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke.

FlipFlap će u najkraćem mogućem roku o svom trosku dostaviti proizvode za koje se tako utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju.

Provjera ispravnosti narudžbe je odgovornost kupca te se naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka neće uvažiti.

9. MONTAŽA

Montažu proizvoda obavljamo sigurno sa dugogodišnjim iskustvom. Na proizvode sklopivih kreveta dajemo garanciju 2 godine. Osim vlastite montaže, možemo koristiti uslugu montaže naših proizvoda, koristeći uslugu montaže treće strane, koji su obučeni od djelatnika FlipFlapa.

Cijena montaže NIJE uračunata je u cijenu proizvoda. Proizvode, ukoliko niste odabrali opciju naše montaže, montirate sami ili sa trećom stranom uz uputstva koja se nalaze uz kupljeni proizvod.

Ukoliko dođe do problema u sklapanju/ montaži proizvoda i djelatnici montaže nisu u mogućnosti montirati naručene proizvode, trošak montaže će vam biti ponovo zaračunati prilikom sljedećeg dolaska djelatnika za montažu/sklapanje.

Pod problemom u montaži smatra se sljedeće:

 • adresa je nepostojeća,
 • adresa je postojeća, ali ne i primatelj,
 • primatelj je nedostupan te se proizvod ne može sastaviti
 • ukoliko primatelj ne želi dozvoliti ulaz djelatnicima montaže u prostor
 • ukoliko postoje prepreke za montažu, kao što su; prostor za proizvod nije oslobođen od stvari, prepreke na mjestima montaže (cijevi, stupovi, zidovi), nestanak struje, viša sila (potres, požar i sl).

10. REKLAMACIJA

Pravo povrata robe i zamjena

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod sa greškom ili imate bilo kakav prigovor sukladno članku 8 Zakona o zaštiti potrošača molimo vas da nas obavijestite na e-mail adresu: info@flipflap.hr

FlipFlap se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, zapakiran u zaštitnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na www.flipflap.hr

Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da:

 • isporuka robe koja nije naručena – isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
 • proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe.

Nakon što reklamira ispravnost proizvoda kupac je dužan u roku 3 radna dana nakon primitka robe, na e-mail adresu info@flipflap.hr izvršiti obavijest.

Kupac će vratiti proizvod s materijalnim nedostatkom na adresu FlipFlap d.o.o., Matije Gupca 98, 43500 Daruvar, uz naznaku „Povrat proizvoda“. Otpremne troškove kod takvog povrata u potpunosti će preuzeti prodavatelj, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamjenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povrat novca, umanjeno za troškove dostave, prema izboru kupca.

FlipFlap ne odgovara za krivo naručenu robu, niti istu zamjenjuje drugom.

Ukoliko kupac želi zamijeniti ispravan i nekorišteni proizvod koji mu ne odgovara (npr. zbog veličine i sl.), u roku 15 dana od dana dostave takav proizvod može kontaktirati na info@flipflap.hr kako bismo pokušali naći rješenje. Za eventualnu razliku u cijeni zamjenskog artikla kupac će biti terećen ili odobren, ovisno o konkretnoj situaciji.

FlipFlap d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta. Sve promjene objaviti će na ovim web stranicama.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Platformi za ORS možete pristupiti ovdje.

11. AUTORSKA PRAVA

Autorska prava

Sadržaj ove web stranice zaštićen je autorskim pravom koje pripada FlipFlapu. FlipFlap posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije. Nadalje, ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i druge sadržaje intelektualnog vlasništva u posjedu FlipFlapa.

Ne smijete smatrati da je bilo koji sadržaj na ovoj lokaciji za upotrebu bez ograničenja. Nije dopušteno umnožavanje sadržaja ove web stranice.

12. VAŠA PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Sažetak

FlipFlap se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja kupljenih proizvoda I usluga, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne žele da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje od strane FlipFlapa.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri FlipFlapa su odgovorni za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom posjeta ovim stranicama vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ukoliko ih ne želite dobrovoljno otkriti.

Obvezujemo se da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo primili.

Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) FlipFlap ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti

Možete zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo od vas dobili. Na vaš zahtjev možemo ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se spomenuti podaci još uvijek nalaze u našim bazama podataka), ili ubuduće prestati koristiti te podatke. Ako želite ostvariti to pravo, jednostavno nam se javite na info@flipflap.hr.

Ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo podatke koje prikupimo na našim web stranicama nikome bez vaše dozvole, osim;

 • u slučajevima kad u najboljoj namjeri smatramo da imamo zakonsku obvezu otkrivanja takvih podataka
 • određenim dobavljačima koji pomažu FlipFlapu u održavanju i vođenju aktivnosti na njegovim stranicama, uključujući, na primjer, dodjelu nagrada u nekoj igri na Internetu.

Pravila o privatnosti

FlipFlap d.o.o. kao pružatelj usluga na web-mjestu https://www.flipflap.hr obvezuje se u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) br. 2016/679 (GDPR) pružati zaštitu osobnih podataka posjetitelja (u nastavku teksta posjetitelj ili korisnik) na način da prikuplja i obrađuje samo nužne i osnovne podatke o posjetiteljima te im daje mogućnost pristupa, upravljanja i izmjene njihovih podataka, pravo na prigovor i pravo na brisanje.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Kako bismo mogli pružiti nesmetani rad web-mjesta i ispuniti tražene usluge, prikupljamo samo osnovne i nužne podatke koje nam samovoljno date te podatke koji se ne mogu svrstati u tu grupu, ali su dio svake interakcije posjetitelja sa poslužiteljem web-mjesta. Ti podaci se koriste u analitičke svrhe što, između ostalog, obuhvaća: IP adresu posjetitelja, korišteni uređaj i internetski preglednik, rezoluciju ekrana.

Registracija, prijava i korisnički račun

Posjetitelj može otvoriti korisnički račun u svrhu naručivanja artikala, pregledavanja vlastitih narudžbi ili uređivanja dostupnih postavki. U tom procesu od posjetitelja se traži da u registracijskom obrascu unese podatke kao što su korisničko ime, adresa e-pošte i lozinka. Posjetitelj po prijavi u sustav (kao korisnik sustava) može upravljati svim podacima koje je prethodno unio (osim korisničkog imena).

Narudžbe

Prilikom izrade narudžbi tražimo od posjetitelja podatke kao što su ime, prezime, kontaktni broj telefona, adresu e-pošte i fizičku adresa za dostavu kako bismo mogli realizirati uslugu.

Naše web-mjesto omogućava plaćanje narudžbi općom uplatnicom ili internetskim bankarstvom po primljenoj ponudi te direktno plaćanje online debitnim i kreditnim karticama preko vanjskog sustava. U te svrhe, FlipFlap d.o.o. koristi usluge WSpay sustava za online autorizaciju kreditnih kartica. U slučaju da posjetitelj plaća karticama biti će preusmjeren na WSpay servis kojem će se proslijediti podaci koje je unio na našem web-mjestu. U skočnom prozoru (engl. pop-up) WSpay servisa moći će pregledati i urediti proslijeđene podatke prije plaćanja i završetka narudžbe. Te podatke dalje obrađuje WSpay čiji su opći uvjeti korištenja dostupni ovdje. Napominjemo da FlipFlap d.o.o. niti u kojem trenutku ne sprema brojeve (ili dijelove brojeva) kartica korisnika (niti njima može ikako pristupiti) već se oni direktno upisuju u skočnom prozoru WSpay sustava.

Komentari

Kada posjetitelj napiše komentar prikupljamo podatke kao što su tekst komentara, IP adresa posjetitelja te naziv korisničkog agenta preglednika kako bi lakše detektirali spam poruke.

Postoji mogućnost da se anonimizirani niz znakova kreiran iz adrese e-pošte posjetitelja (koji se također zove hash) dostavi Gravatar servisu kako bi se provjerilo koristi li ga posjetitelj. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy. Nakon odobrenja takvog komentara, profilna slika posjetitelja je javno vidljiva u kontekstu tog komentara.

Mediji

Ako u nekom kontekstu prenosite sliku na naše web-mjesto, trebali biste izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-mjesta mogu u bilo kojem trenutku preuzeti sliku sa web-mjesta i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz takve slike.

Kontaktni obrasci

Web-mjesto također sadrži kontaktne obrasce koji korisnicima mogu poslužiti za slanje svih oblika upita koji nisu direktno vezani za narudžbu artikala. Od korisnika tražimo ime, prezime, kontaktni broj telefona i adresu e-pošte kako bismo ga mogli povratno kontaktirati. Ti podaci se ne pohranjuju u bazi već se prosljeđuju direktno na adresu e-pošte tvrtke FlipFlap d.o.o.

Kolačići

Kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo na našem web-mjestu koristimo kolačiće (engl. cookies). Kolačićima se smatraju podaci u obliku malih tekstualnih datoteka koje poslužitelj web-mjesta prenosi i pohranjuje u korišteni internetski preglednik u računalu ili mobilnom uređaju posjetitelja. Kolačići omogućavaju web-mjestu da pamti određene akcije posjetitelja ili postavke koje su u mnogim slučajevima nužni za ispravno funkcioniranje web-stranice. Primjerice, u kolačić se može pohraniti informacija o tome koji ste jezik odabrali za prikaz sadržaja ili u kojoj valuti želite vidjeti cijene artikala.

Kolačiće možemo podijeliti na privremene sesijske (engl. session cookies) koji se brišu po zatvaranju internetskog preglednika i one koji su trajno pohranjeni (engl. permanent cookies). Trajni kolačići obično imaju vremenski rok nakon kojeg prestaju vrijediti, a zatim se, ovisno o namjeni, postavljaju ponovno.

Također, kolačiće možemo podijeliti i na kolačiće prve strane (engl. first-party cookies) koje postavlja web-mjesto kojem pristupate te na kolačiće treće strane (engl. third-party cookies) koje postavljaju vanjski servisi čiji sadržaj ili alat je ugrađen u web-mjesto kojeg pregledavate. Najčešće su to razni analitički alati ili sadržaji sa društvenih mreža.

U većini internetskih preglednika pretpostavljena je dozvola za automatsko prihvaćanje i pohranu kolačića, no ako ih ne želite koristiti možete ih u svakom trenutku obrisati ili trajno blokirati u postavkama internetskog preglednika kojeg koristite. Dodatne informacije o tim postavkama potražite na web-stranicama korištenog internetskog preglednika.

Napominjemo da blokiranjem ili brisanjem pojedinih kolačića možete onemogućiti normalno izvršavanje osnovih funkcionalnosti našeg web-mjesta.

Više o kolačićima koje koristimo

Ako imate račun i prijavite se na ovo web-mjesto, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako koristite mogućnost izrade narudžbe i iz tog razloga stavite artikle u košaricu postavit ćemo kolačić za spremanje sesije košarice koji ističe nakon dva dana, te kolačić koji pohranjuje hash (jednoznačni niz znakova) košarice kako bismo vam mogli prikazati sadržaj košarice prilikom idućeg posjeta.

Ako napišete komentar na našem web-mjestu, možete odabrati spremanje imena, adrese e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ta funkcionalnost služi tome kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić ističe nakon jednog dana.

U svakom trenutku aktivan je i kolačić alata Google Analytics koji prikuplja podatke o načinu na koji posjetitelj koristi naše web-mjesto. Omogućava nam da u svakom trenutku znamo broj aktivnih posjetitelja s kojih vrsta uređaja i operacijskih sustava pristupaju stranicama, koje web-stranice na našem web-mjestu najčešće otvaraju, dobivaju li ponekad obavijest o nepostojećoj stranici (greška 404) i za koje upite. Ti podaci su anonimni i ne mogu se nikako povezati s pojedincem, a nama omogućavaju da unaprijedimo rad web-stranica, omogućimo bolje korisničko iskustvo i izbjegnemo pojavu pogrešaka.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci ili artikli na našem web-mjestu mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, grafikone, članke iz drugih izvora itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-mjesta ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio to drugo web-mjesto.

Navedena druga web-mjesta možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tom web-mjestu.

Analitike

Naše web-mjesto koristi alat Google Analytics koji skuplja analitičke podatke poput geografske lokacije (država, grad), korištenog operacijskog sustava, korištenog internetskog preglednika, rezolucije ekrana računala itd. Također, pohranjuje se i posjetiteljeva IP adresa u anonimiziranom obliku i stoga se ne može povezati s bilo kakvim osobnim podacima uz pomoć kojih bi bila moguća identifikacija pojedinca. Pravila servisa Google Analytics možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy.

Poveznice

Naše web-mjesto može sadržavati poveznice na druge, vanjske, web-stranice. Preporučamo da se posjetitelji upoznaju s pravilima privatnosti svakog web-mjesta na kojeg odlaze s naših web-stranica odmah po posjeti. FlipFlap d.o.o. nije odgovoran za poštivanje privatnost na web-mjestima na koje sadrži poveznice.

S kime dijelimo vaše podatke

Obvezujemo se da Vaše osobne podatke nećemo prodavati ili dijeliti s trećim stranama na način koji nije naveden u ovim pravilima.

Podatke potrebne za plaćanje karticama dostavljamo WSpay servisu za online autorizaciju kartica na način prethodno opisan u ovim pravilima.

Podaci potrebni za dostavu narudžbe (adresa dostave i kontakt broj) proslijeđuju se dostavnoj službi.

Komentari posjetitelja mogu se slati vanjskim servisima za automatsko otkrivanje neželjenih (engl. spam) poruka.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Za posjetitelje koji se registriraju na našem web-mjestu pohranjujemo osobne podatke koje navedu u svojim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim korisničkog imena). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Podaci o pojedinoj narudžbi čuvaju se deset godina.

Komentari se zajedno s meta podacima čuvaju dok korisnik ne zatraži njihovo brisanje. To omogućava automatsko prepoznavanje i odobravanje budućih komentara, umjesto da ih se drži na čekanju i dodatnoj provjeri.

Pravo nad podacima

Korisnik koji ima izrađen korisnički račun na ovom web-mjestu, ili je naručivao artikle i pisao komentare, može zatražiti da mu dostavimo sve njegove osobne podatke koji imamo sačuvane.

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje svih osobnih podataka. Ti podaci bit će izbrisani bez odgode. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene ili koji su proslijeđeni trećim stranama u iste svrhe.

Također, korisnik ima pravo na prigovor u slučaju da unatoč svim poduzetim mjerama smatra da postoji osnova za to.

Gdje se pohranjuju i kako štitimo podatke

Svi podaci preneseni korištenjem ovog web-mjesta pohranjuju se u bazi podataka sustava za upravljanje sadržajem. Sustav je instaliran i pokreće se sa servera koji se nalaze unutar EU.

Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka. Web-mjesto redovito se skenira od zloćudnog softvera, sustav se redovito nadograđuje novim softverom te se primjenjuju sve dostupne sigurnosne zakrpe.

Komunikacija između računala posjetitelja i FlipFlap web-mjesta osigurana je SSL certifikatom koji enkriptira i time zaštićuje sve prenesene podatke.

Korisnicima se preporuča da povremeno pregledaju ova pravila na kako bi se na vrijeme upoznali s eventualnim izmjenama. Sve izmjene pravila o privatnosti stupaju na snagu odmah po objavi na ovoj web-stranici. Nastavak upotrebe web-mjesta www.flipflap.hr od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.

Ako se korisnik ne slaže s ovim pravilima o privatnosti upućujemo ga da više ne koristi web-mjesto www.flipflap.hr.

Kakve procedure imamo pripremljene u slučaju povrede podataka

U slučaju povrede podataka svi zahvaćeni korisnici biti će obaviješteni bez odgode u najkraćem mogućem roku, a obavijest će biti istaknuta i na naslovnici ovog web-mjesta.

Kome se možete obratiti

Ako imate dodatnih pitanja ili želite da vam dostavimo, izmijenimo ili obrišemo vaše podatke, možete nas kontaktirati na adresu e-pošte info@flipflap.hr te preko obrasca Kontakt dostupnog u izborniku web-mjesta.